Met welke zorgvragen kunt u terecht?

U kunt bij ons terecht met spoedeisende zorgvragen. Dit betreft gezondheidsklachten waarmee u niet kunt wachten tot de volgende werkdag van uw huisarts. U kunt ook bellen voor een advies. U kunt bellen voor uzelf, maar ook voor iemand anders.

De doktersassistent zal aan de hand van een aantal vragen uw gezondheidssituatie beoordelen. Geef daarom zo goed mogelijk antwoorden op de vragen.

U kunt ook bellen voor een advies. Bijvoorbeeld of het verantwoord is om af te wachten of wat u zelf kunt doen totdat u bij uw eigen huisarts terecht kunt.

Herhalingsrecepten

De huisartsenpost is in principe niet bedoeld voor het aanvragen van herhalingsrecepten. Wij schrijven deze alleen uit voor zeer noodzakelijke medicijnen en alleen voor een korte periode. U krijgt nooit meer medicijnen op een recept dan u nodig hebt tot het eerstvolgende spreekuur van uw huisarts.

Wanneer belt u niet?

De huisartsenpost is er niet voor:

  • Hinderlijke maar niet spoedeisende zorgvragen. U maakt in dat geval een afspraak voor het spreekuur van uw eigen huisarts.
  • Het vragen van een second opinion. Hiervoor maakt u een afspraak met uw eigen huisarts.
  • Een afspraak met de huisarts omdat u op werkdagen geen tijd hebt om naar het spreekuur te gaan. Maak in dat geval een afspraak voor het spreekuur van uw eigen huisarts.

Wie kunnen bellen?

  • Iedereen die 's avonds, 's nachts, in het weekend of op feestdagen met spoedeisende klachten een huisarts nodig heeft, kan bellen naar de huisartsendienst van Smash. U kunt ook bellen voor iemand anders, bijvoorbeeld uw kind, een familielid of een bekende. Belt u voor iemand anders? Zorg dan dat u ook het adres en het telefoonnummer van de patiënt bij de hand hebt.
  • Ook als uw eigen huisarts niet is aangesloten bij Smash, kunt u bij ons terecht. Zelfs als u in het buitenland woont. Wij vragen u dan om contant te betalen. Bij een telefonisch consult krijgt u een rekening thuisgestuurd. Meer informatie over de tarieven vindt u bij Kosten.

Werkwijze

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag
17.00 - 08.00 uur

Weekend
Vrijdagmiddag 17.00 uur tot
maandagochtend 08.00 uur

Feestdagen
Vanaf 17.00 uur de dag ervoor tot 08.00
uur de dag erna